måndag 4 oktober 2010

Müsli med superfrukter


Jag gör ofta egen müsli, vilket är mycket uppskattat hemma. Jag blandar de flingor och gryn som finns i skafferiet för tillfället och rostar sedan i ugnen. Det som allra mest sätter prägeln på müslin är vilka frukter och bär jag blandar i. Russin och torkade aprikoser är en favorit, men här om sistens tog jag till riktiga superfrukter; gojibär och torkade blåbär. Blev hur gott som helst!

Så här gjorde jag:
3 dl rågflingor
3 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl hackade valnötter
½ dl råsocker
2 tsk mald kanel
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1½ dl torkade blåbär
1½ dl torkade gojibär

Blanda rågflingor, havregryn, solroskärnor, pumpafrön, linfrön, hackade valnötter, råsocker och kanel i en stor bunke. Rör om ordentligt. Vispa samman vatten, rapsolja och honung och stänk det över grynblandningen. Rör om och använd sedan fingrarna och krama in vätskan så att den blir jämnt fördelad. Häll ut allt på en stor långpanna. Rosta i ugnen, 200°C, ca 20 minuter tills allt är torrt. Rör om var 5:e minut så att det inte bränns. Låt det sedan svalna. Blanda i de torkade bären och häll upp i en fin glasburk.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar