onsdag 20 oktober 2010

Supergod äppelkaka

Testade en ny kaka och den blev verkligen mycket godare än jag trodde den skulle vara.
Den ser kanske inte så mycket ut för världen, en vanlig kaka liksom, men fasiken så god den var. Hemligheten heter mandelmassa. Testa!

Ugn: 175 grader

2 ägg
2 1/4 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk
ca 3 små äpplen
150 g mandelmassa

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
3. Skala och kärna äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form. Riv mandelmassan och fördela den över smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan ser tjusig ut! Den ska kännas torr iaf. Sikta över lite florsocker när svalnat.

1 kommentar:

  1. Tack Emma! Den var verkligen grymt god!

    Kram Anna

    SvaraRadera