torsdag 28 oktober 2010

Toscapäron

Häromveckan var det höstplockning av päron hemma hos mamma och pappa. Vi fick med oss några päron hem och några utav dem fick bli en härlig dessert i form av Toscapäron. Verkligen superlätt att göra och väldigt gott! Jag serverade dem i höga glas med vispad vaniljsås. Kalasgott!!

Ingredienser:
Päron efter tycke och smak
50 g flagad eller hackad mandel (valfria nötter går ju också fint)
50 g smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk eller grädde
Gör såhär:
1. Skala och kärna ur päronen. Skär i halvor eller i bitar och lägg i en ugnssäker form.
2. Smält smöret, blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp.
3. Häll toscablandningen över päronen och grädda i ugnen i ca 10 min i 225grader.
4. Låt svalna lite och servera sedan med vaniljsås eller glass.

1 kommentar:

  1. Ni måste slå rekord i antal inlägg denna månaden! Baka mer oktober är snartslut. Emma vi måste ju bara lägga upp nåt nu i helgen! Puss sötisar

    SvaraRadera