onsdag 13 oktober 2010

Varm choklad

Jag är definitivt en kaffe- och tedrickare när det kommer till varm dryck. Men ibland kan det vara gott med varm choklad. Allra bäst smakar varm choklad på vintern när det är snö och riktigt kallt ute, och helst ska man vara i fjällen, det hör till. Men jag tjuvstartar vintern lite och preppar för kalla höstkvällar. Jag tycker det allra bästa är att göra sin egen choklad istället för att t.ex. använda någon sliskig Oboy, det smakar inte lika äkta!

på en höft:
2 dl kakao
2 dl socker


Det enda som behöver göras är att blanda en fin god kakao med socker och bevara det i en torr ren burk. Sikta gärna kakaon först. Sedan är det bara att dosera lite kakaopulver i varm mjölk efter eget tycke. Blanda pulvret först med en liten skvätt mjölk och rör om innan koppen fylls på med mer mjölk.

För att lyxa till det lite extra kan man toppa med en klick grädde, då blir det bara för ljuvligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar