lördag 6 november 2010

Citronflarn


I helgen köpte jag ”Baka” som är ett väldigt trevligt magasin för oss bakintresserade. Där drömde jag mig bort bland alla fina bilder på härliga bakverk. Ett av recepten passade perfekt att göra under tiden jag väntade på att butterkakan skulle jäsa, nämligen havreflarn med citronsmak. Busenkla!

75 g smör
2 msk ljus sirap
1 msk mjölk
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1/4 tsk bakpulver
skal av en riven citron

Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kasrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar, ungefär stora som femkronor. Grädda ca 5-7 minuter. De ska bli gyllenbruna. Låt svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar