måndag 15 november 2010

Erikas lyxiga chokladboll

Jag var i Sthlm och besökte min kära gamla barndomsvän häromveckan. Efter att vi tillbringat en lång dag i stan ville Erika ställa till med bak - chokladbollar skulle det bli. Det blev ännu en variant av denna hederliga gamle boll, Erika hade nämligen i råsocker, oboy och 70% mörk choklad (vilket inte står i de vanliga gamla chokladbolls-/negerbolls-/kockosbollsrecepten - ja gud vet vad de kallas). Hur som helst, de blev fantastiskt goda givetvis. Gör såhär:
Dela ca 100 gram smör i bitar och lägg i en bunke. Häll i en halv dl vanligt strösocker och ytterligare en halv dl råsocker.
Häll i oboy-pulver efter behag, ca 4 msk tror jag minsann att det var. Därefter hackas en halv 70% mörk chokladkaka i blandningen. Sedan tillsätts ca 1 msk starkt kaffe, 1 tsk vaniljsocker och 3 dl havregryn.
Sen är det bara att rulla ihop till små bollar. Enligt Erika ska man inte rulla hennes chokladbollar i något, de äts som de är!  En kopp te till kakkalaset och sedan är man i himmelriket. Tack för fikat Erika!

1 kommentar:

  1. Haha! Ja gott var det, trots att dom inte var så bildsköna. Riktigt krämiga. Tips: ta inte nybryggt kaffe då smälter det lite ;) fast då har man kanske en frys som kan rädda en!

    SvaraRadera