tisdag 23 november 2010

Julmuffins med kanelfrosting



Nu börjar verkligen julstämningen infinna sig - särskilt med all den snön som kommit idag. Så idag fick det bli julmuffins som jag kommer lägga en kanelfrosting på när de åker fram från frysen nästa gång. Vi provsmakade dem naturella idag och de var ljuvliga bara i sin enkelhet också. Här kommer receptet:

ca 24 normalstora muffins

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
3 bananer
1/2 dl kallt kaffe

1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut muffinsformar
2. Blanda socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda mjölet, bakpulvret, ingefära och kanelen.
4. Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.
5. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 13-15 minuter.
6. Rör ihop kanelfrostingen enligt nedan om du vill lyxa till det med den:

Kanelfrosting
100 g philadelfiaost
2 dl florsocker
2 tsk kanel

1 kommentar:

  1. Fina Anna!! du hinner med att baka i mammaledigheten, härligt! kram från lillasyster

    SvaraRadera