söndag 21 november 2010

Kladdiga kalasmuffins

Här har vi vårt färgglada bidrag till månadens sötsak! Söta kladdkakemuffins med det lilla extra, passar ypperligt till små eller stora kakkalas.


12 muffins

2 ägg
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Lite mörk choklad, 70%
En skvätt kaffe

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker  vitt och pösigt
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Häll i lite hackad mörk choklad (70%) och blanda även i en skvätt starkt kaffe i smeten
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet (placera formarna i en muffinsplåt så håller de formen under gräddningen)
7. Toppa varje muffins med en torkad aprikos och färgglatt strössel
7. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter. Muffinsen sjunker ihop något när de tas ut. Låt svalna och sedan är de färdiga att kalasas på! (det funkar fint att frysa in dem då de är minst lika goda efter upptining, om inte ännu godare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar