torsdag 25 november 2010

Pepparkaksskorpor med hasselnötter


Fortsätter på temat jul och advent och vill tipsa om underbart goda skorpor som ger den rätta julkänslan till fikat. En slank just ner till eftermiddagslatten, det är ju faktiskt 1a advent snart :)
 Här kommer receptet:
100 g hasselnötter
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
100 g smör
2 ägg


1. Sätt ugnen 175 grader. Rosta hasselnötterna. Gnid av skalet i en handduk.
2. Kör ihop socker, bakpulver, vetemjöl och kryddorna. Tillsätt nötterna, smöret i bitar och äggen och kör till en deg.
3. Forma tre längder lika långa som plåten på bakplåtspapper.
4. Grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100 g. Skär genast längderna i avlånga bitar, och låt torka i ugnen i ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar