måndag 1 november 2010

Tranbärsbröd

Detta bröd har jag bakat flera gånger tidigare, det går snabbt och enkelt att röra ihop och behöver inte jäsa. Perferkt att slänga ihop om man vill ha nybakat bröd till frukost på helgen. 
 
3 dl dinkelgryn
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
3 tsk bakpulver
5 dl lättfil
3/4 dl russin

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, sen filmjölken och de torkade bären till en kladdig deg. Häll upp i en smörad, avlång brödform och grädda brödet mitt i ugnen ca 45-50 min. Under tiden brukar jag gå och lägga mig och sova en stund till. Men då är det bäst att ställa klockan!
 
Alla godast blir det om man serverar det färska brödet med färskost och lite blåbärssylt som pålägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar