söndag 12 december 2010

Emmas julbak #1: Saffransscones

Jag var inte särskilt sugen på att göra vanliga lussebullar /katter i år, de andra tjejerna har ju gjort så fina  så jag ville hellre testa något nytt med saffran. Så till morgonfrukosten idag fick det bli saffransscones. Det var första gången och jag måste säga att det blev mums mums helt enkelt.
med smör, ost & te till så är man fit for fight!

6 dl vetemjöl
1 dl havregryn
lite linfrön
3 tsk bakpulver
100 gram smör
2 dl filmjölk
0,5 gram saffran
1 dl russin

Blanda alla torra ingredienser (utom saffran). Jag fick för mig att ha i lite havregryn och linfrön i också, så känns det lite nyttigare:) Dela rumsvarmt smör i bitar och tillsätt i mjölblandningen. Knåda med fingrarna till en jämn deg. Rör samman saffran med filmjölk och blanda sedan snabbt ihop det med det torra. Gör 4 små bullar av degen, platta till dem något och nagga dem med gaffel. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 graders värde i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar