måndag 13 december 2010

Emmas julbak #2: Julbrödet

Idag är det Lucia men eftersom lussekatten redan ligger i magen fokuserar jag framåt. Så idag bakar jag julbröd. Detta bröd är en favorit för att det är väldigt gott helt enkelt, det går att variera i all oändlighet och det går snabbt att slänga ihop. Nackdelen att det behöver stå inne i ugnen en aning längre än sånna där supersnabba bröd, men den som väntar på något gott... Jag tänker mig att detta bröd passar fint till julfrukosten!


2 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl grovhackade mandlar
1 dl grovhackade naturella cashewnötter
1 dl hackade, torkade aprikoser
1 dl krossade linfrön
2 dl yoghurt
1 dl lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll därefter ned yoghurten och lingonen. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Stjälp upp limpan och låt den kallna. Går bra att frysa!

Här gjorde jag också en liknande variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar