onsdag 15 december 2010

Emmas julbak #4: Lingonpepparkaka


En fin mjuk pepparkaka tycker jag behövs på julens fikabord. Jag satsar på detta receptet i år:

75 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
30 g hackade, syltade apelsinskal
1 dl lingonsylt.

Smörj och bröa en bakform. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det kallna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt filmjölken. Blanda mjöl, bikarbonat, kryddor och apelsinskal. Rör ner det i smeten. Tillsätt lingonsylt och slutligen det avsvalnade smöret. Häll smeten i formen. Grädda i ugnen 45-55 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna övertäckt.

Jag vet inte förrän på julafton hur den smakar... men jag tror den kan va riktigt god! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar