fredag 17 december 2010

Emmas julbak #6: Fudge

Nu har jag kommit fram till det sliskigt söta. Jag måste erkänna att jag faktiskt aldrig har gjort fudge innan. Och det känns ju inte riktigt helt ok om man bloggar om kakor. Dessutom älskar jag fudge, så nu jäklar ska det fudge-bloggas!! Här valde jag att göra fudge på vit choklad. Nästa gång ska jag testa hur det blir med mörk choklad och kanske lite nötter?


detta behövs:
0,5 dl ljus sirap
2,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
1,5 dl grädde
100 gram hackad vit choklad.

Blanda samman alla ingredienser utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov. Om det gör det - ta genast av kastrullen från den varma plattan och rör ner den hackade chokladen. Fotsätt röra tills all choklad har blandats med smeten. Häll direkt upp i en form med bakplåtspapper. Låt svalna och skär/bryt sedan i bitar. Lakritsfudge är nog också en hit.

1 kommentar: