måndag 27 december 2010

Fransk chokladkola

Jag har sparat ett flera år gammalt urklipp från Svenska Dagbladet med julgodisrecept, där bland annat denna franska chokladkola finns med. Urklippet sitter inklistrat i min julreceptbok, men jag delar såklart gärna med mig av receptet.

400 gram  mörk choklad
1½ dl  socker
2 dl  vispgrädde
100 g  honung

Hacka chokladen. Koka upp socker, grädde och honung under omrörning i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills allt har blandats. Koka tills massan håller för kulprovet eller är 122°C. Häll ut kolan på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt kallna i kylen och skär sedan i bitar. Vira in kolorna i cellofan.

Eftersom jag inte ätit upp alla kolorna själv så gav jag bort dem i en sån här fin godisburk. De finns som ett lite roligare alternativ till den vanliga lösgodispåsen i mataffären. Den här var dessutom i en fin julversion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar