onsdag 22 december 2010

Sirapslimpa

Behöver du bröd till julbordet? Den här sirapslimpan kommer göra succé och det bästa av allt är att den är superenkel att göra. Ingen jäst används utan det är bara att röra ihop ingredienserna.


Recept på sirapslimpa:

2 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl mörk sirap
5 dl rågsikt eller 2 1/2 dl rågmjöl + 2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk grovstött anis
1 msk fänkål
smör till bakformen

Gör såhär:
1. Värm filmjölk och sirap till drygt fingervarmt, ca 40 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Häll den varma sirapsfilen över mjölblandningen och rör degen slät. Häll ner i smord avlång bakform. Grädda i 175 grader ca 1 tim.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar