onsdag 26 januari 2011

ChokladmarängerFörra veckan åt jag lunch med min kompis Anna. Efter lunchen blev jag grymt sugen på en sån där stor seg maräng med choklad i som man kan köpa på vissa ställen. Jag har alltid trott att de bara smakar sött och inte så gott. Så jag har aldrig varit så intresserad av att prova, förren då helt plötsligt. Å jag hade fel! Det är sjukt gott med sega chokladmaränger. Så jag bestämde mig för att prova på att göra sådana själv. Fina blev dem och ganska goda, men jag tror det krävs lite träning för att få dem sådär sega för det blev inte mina. Jag tror att de skulle ha behövt lite mer tid i ugnen kanske. Mina blev snarare lite krämiga i mitten, men det blev gott det med. De fick ligga i frysen en natt innan jag serverade dem för mina mamma-kollegor som var här och hälsade på.

Så här gjorde jag:
Vispa 3 äggvitor och 2.5 dl socker hårt så sockret blir riktigt blankt och du kan vända bunken uppochner.

Smält 100 gram choklad, jag använde mintchoklad.

Rör i chokladen men blanda inte för mycket.

In i ugnen på 100 grader i ca en timme.

Låt svalna och doppa sedan i 50 g smält vanlig mörk choklad och doppa i kokkos.

Klarrt!

1 kommentar:

  1. Dom ser urgoda ut :)

    För att få dom sådär sega i mitten så tror jag att man måste värma äggsmeten i vattenbad tills dom når ca 60-65 grader (medans man vispar) och sen ta bort från värmen och fortsätta vispa tills smeten är hård (precis som vanlig maräng)
    Blanda sen i chokladen och in i ugnen runt 50 min i 150 grader

    SvaraRadera