lördag 15 januari 2011

Engelska små scones

Det blev dessa små gobitar i muffinsformarna! Scones i ny tappning. Passar utmärkt i fina små formar, och blir heller inte lika stora då - mer som små kakor. Perfekt lördagsfika en snöig vinterdag.


Engelska scones skiljer sig genom att man har lite ägg i degen vilket gör dem lite luftigare och sprödare.

Ca 10st

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 dl strösocker
75 g kylskåpskallt smör
1 ägg
0,5 dl mjölk, fil eller yoghurt (jag tog mjölk i mina)

Mät upp alla torra ingredienser och rör om i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta in i mjölblandningen till en smulig massa. Vispa ihop ägget i mjölken och rör ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg. Forma små bollar, platta till något och placera i muffinsformarna. Pensla eventuellt med lite mjölk och grädda bröden i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.


Servera med färskost (grädde är garanterat gott också) och någon god sylt. Jag tog jordgubbsmarmelad. Mumma!

Innan jag bakade dessa var jag på bikramyoga (yoga i 40graders värme) vilket jag tror kommer bli min nya favourite-thing-to-do (efter att baka kakor då förstås!) Såå gött! Och så svettigt. Efter den snöiga vinterpromenaden hem var jag verkligen värd att kalasa på nybakta scones. Och de smakar extra gott en ledig, skön lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar