lördag 8 januari 2011

Pecan banana bread

Här har vi en riktigt go kaka. Leila kallar den Pecan banana bread, eller så kallar man den bara för banankaka om man hellre vill det. Ett riktigt bra recept är det, tack Leila!

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
Några pekannötter

Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt. Mosa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna med några hela pekannötter (spara några att lägga på kakan) och vänd försiktigt ned blandningen i banansmeten. Fyll en smord och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Tillsammans med ett glas mjölk gör den här kakan susen efter en lång vinterpromenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar