onsdag 9 februari 2011

Lätta olivbrödet

Här kommer ett superenkelt och supergott bröd! Bakade det häromkvällen och åt tillsammans med en tomatsoppa. Mums var det.

1st bröd:
5 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1/2 dl vatten
3 dl gräddfil
1 msk honung
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung. Klicka ner smeten i an smord avlång bakform, ca 1,5 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.

Halleluja, jag älskar verkligen flingsalt på bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar