måndag 21 februari 2011

Nya macarons


Nu var det länge sedan jag gjorde inlägg här på bloggen, men tiden har helt enkelt inte räckt till på grund av flytt och renovering. Men nu börjar vi äntligen komma i ordning i vårt nya hem, och som jag har längtat efter att få börja baka igen!

Premiärbaket i vårt nya kök blev inget mindre än macarons. Jag har ju bakat det ett antal gånger förut, men det är verkligen svårt att få dem helt perfekta. Tidigare har jag gjort dem på mandelmassa, men denna gång malde jag mandlarna själv i den fina mandelkvarnen som jag fick i julklapp. Dessutom skållade jag mandlarna först, så det tog ganska lång tid. Här ser ni resultatet.

1 kommentar:

  1. Hej! Jag har testat att göra macarons nu. För att de inte ska spricka är det bra att låta dem stå ungefär en timme på plåten innan de gräddas! :)

    //Kusin Helena D

    SvaraRadera