söndag 6 mars 2011

Chokladmousse

Förra helgen när vi hade några vänner över på Frikadeller. Eftersom det här inte är någon matblogg så kommer jag inte visa självaste huvudrätten (som för övrigt var hur god som helst - men det är en annan historia). Min käreste brukar vara den som står för middagarna, så står jag för det söta. Nu senast blev det chokladmousse med hallon och riven mörk choklad. Mums!

Såhär gjorde jag den:
(4 personer)
3 ägg
200g mörk choklad, 70%
1,5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk neutral olja, t.ex. solrosolja

Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Spara gulorna. Bryt chokladen i bitar och lägg i en liten kastrull. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och rör om. Blanda ner äggulorna och olja. Vänd ner chokladsmeten i den vispade äggvitan och blanda ordentligt. Fördela chokladmoussen i glas och ställ kallt till serveringen. Dekorera med några hallon och lite riven mörk choklad.

3 kommentarer:

  1. Mums! Chokladmousse äts alldeles för sällan :D

    SvaraRadera
  2. Mmm! Den var inte dum den!
    Kram Anna Klara

    SvaraRadera
  3. Chokladmousse bör ätas oftare... det är ju superdupergott helt enkelt. Tack för middagsbesöket Anna Klara, mycket trevligt!
    Kram Emma

    SvaraRadera