onsdag 30 mars 2011

Jordgubb-cheesecakeglass

Den här glassen är helt fantastisk och naturligtvis är den gjord i glassmaskin.

Jag gjorde som så att dagen innan jag gjorde glassen så smälte jag 50 gram smör och krossade 6-7 digestivekex och blandade. Jag tryckte ut smeten i en liten pajform och stoppade in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Sen fick smulgottet svalna och väntade i kylen under natten.

Jag tinade även ca 2 dl frysta jordgubbar, mosade dem och lät de vila i kylen de med.

Glassen gjorde jag sedan såhär:
Blanda
6 äggulor
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
vispa detta pösigt

Smält 100 g vit choklad. Vispa 3 dl grädde lite pösig, absolut inte för hårt. Blanda choklad och grädde och rör sedan ner äggsmeten i gräddsmeten och jordubbarna.

Sätt på glassmaskinen och häll i smeten. När glassen är klar så hällde jag i kaksmulorna och körde ett sista varv med maskinen innan jag stängde av. In i frysen en stund och servera sedan världens godaste glass!

På bilden syns även lite chokladglass som gjordes av samma grundrecept fast med mörk choklad i stället för vit och utan jordgubbar och kaksmulor.

1 kommentar:

  1. Sara, detta var verkligen en grymt god glass!! Jag ska definitivt testa att göra den själv nu när vi också fått en glassmaskin! :-)

    SvaraRadera