fredag 4 mars 2011

Kladdkaka med jordnötter och maraboutäcke


Den här smaskiga kakan gjorde jag häromkvällen när vi hade våra vänner Anders och Christina över på middag. Den blev väldans god och blir ännu godare om den serveras med vispad grädde till. Jag ville göra lite fräschare grädde och blandade därför i lite grekisk yogurt. Det blev gott, men det var inte det bästa till denna kaka. Så hederlig vispad grädde eller kanske vaniljglass är bäst till.

Jag blev lite skeptisk när smeten var färdig för den är inte lika lös som vanlig kladdkaka, men det ska den inte vara heller! Så bli inte skraj du gör rätt!

INGREDIENSER:

150 g Smör
2 dl Strösocker
2 st ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
78 g center

Topping:

200g marabou choklad
2dl jordnötter

Tillagning:

KAKA:

1) Smörj en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter
i diameter.
2) Smält smöret i mikron eller i en kastrull.
3) Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda
mjöl och kakao, och vispa ner i äggsmeten tillsammans
med smöret.
4) Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i
smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader
i cirka 10-12 minuter.
5) Låt svalna och lossa sedan formens kant.

TOPPING:

1) Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad
eller i mikron. Rör ner nötterna och bred
blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.


Jag hittade receptet här:
http://jennipherdellanandersson.webblogg.se/2010/november/kladdkaka-med-center-och-jordnotter.html

Trevlig fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar