onsdag 16 mars 2011

Tiramisu


Förra veckan var vi i Fjätervålen med några vänner och åkte längdskidor. Eller ja, mest tog vi det lugnt och åkte någon liten runda per dag. Vi hade varsin kväll där vi lagade trerätters middag. När det var min kväll gjorde jag min favvo dessert. Jag har lagt upp den tidigare här på bloggen http://www.kakkalas.se/2010/02/tiramisu.html men då hade jag inte ägg i som det ska vara i riktig tiramisu utan grädde. Denna gången hade jag ägg men inte de kex som det skall vara för de fanns inte att få tag på i Fjätervålen. Men däremot fanns det sockerkaka så det fick bli det istället. Eller egentligen fanns inte det heller utan jag fick baka en, men då blev det en såndär som finns i paket och det bara är att tillsätta vatten och in i ugnen. Men det var värt besväret!

Jag bakade sockerkakan dagen innan och så gjorde jag tiramisun på morgonen så den fick stå till sig under dagen i kylskåp.
Receptet hittade jag här:

Måste säga att det blev riktigt bra med sockerkaka. Jag la upp i portionsglas i stället för i stor form som står i receptet härovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar