måndag 21 mars 2011

Trendspaning och maränger

Läste en artikel där en trendspanare inom livsmedelområdet fick spekulera i vilka han trodde skulle bli de hetaste mattrenderna i år. Framförallt trodde han att vi skulle bli bättre på att bli lite mer klimatsmarta och inte slänga så mycket mat som vi gör idag. Så här kommer mitt tips för er som vill vara lite mattrendiga 2011 och dessutom har några äggvitor över i kylen...

Släng inte vitorna, gör maränger! Kan ju rekommenderas som ett trevligt tillbehör till alla som har nya fina glassmaskiner där hemma. Hemgjord glass OCH hemgjorda maränger, kan det bli så mycket bättre? Riktigt tjusigt att bara ha dem i burken också.

Maränger
3 st äggvitor
1½ dl socker
½ krm ättiksprit

Vispa äggvitorna med hälften av sockret tills det blivit ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret och ättikspriten och vispa lite till. Spritsa fina maränger på bakplåtspapper och sätt dem i ugnen, ca 45 min, 100°C. De ska släppa från bakplåtspappret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar