torsdag 28 april 2011

Citron- och limekaka

Jag var i fjällen och åkte skidor härom helgen tillsammans med mina kollegor, vilket givetvis var hur trevligt som helst! Förutom att skidbackarna var avstängda en dag pga storm...

Jag tycker som så att om det är någonstans man blir sugen på energirik mat, så är det minsann i fjällen...
Därför bjöd på den här mastiga, men mycket fräscha, desserten:

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Garnering och servering:
1 skivad lime
1 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Jag kommer definitivt göra den här goda efterrätten flera gånger eftersom den var så superlätt att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar