tisdag 12 april 2011

Doptårta till liten prinsessa

Självklart blev det en princesstårta på Ellas dop - eftersom både storebror hade det när han döptes och vi hade det på vårt bröllop. Framförallt är det ju alltid en klassiker med en sån tårta, plus att den är väldigt lätt att göra. Marsipanlocket köpte jag färdigt, likaså marspianrosorna. Där kände jag att kreativiteten tog stopp nämligen... Här kommer en bildkavalkad från hur tårtan skapades:

Den perfekta tårtbotten. Den får man till genom detta recept:

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa formen.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och vänd sedan ned det i smeten och blanda om väl. Häll det i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.


Fina svägerskan Karolina fixar fyllningen: hallonsylt, vaniljkräm och grädde. Välj hur mkt av varje efter smak.

Jag lägger på marsipanlocket.

Min Andreas dekorerar tårtan med röd glasyr och piffar till med marsipanrosor.

Slutresultatet. Väldigt fin och fantastiskt god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar