tisdag 19 april 2011

Finfina marängkakor


Fick prova dessa söta marängkakor när vi var på besök hos några goda vänner. Jag tycker att de ser så himla fina ut, och givetvis bad jag om receptet och testade att göra dem själv.
 
 
Här är receptet: 

35 g strösocker
100 g smör
150 g vetemjöl
- Blandas ihop med fingrarna

Maräng:
1 äggvita
1 dl strösocker
- Vispa vitan till hårt skum, vänd sedan ner sockret

mandlar - skållas och hackas
karamellfärg
- Blandas ihop

Dela degen till två rullar. Kavla ut dem till 5 cm breda stänger. Grädda dem halvfärdiga i 200 grader ca 5 min (tills de är halvfärdiga). Bred därefter ut marängsmeten på längderna. Strö på mandeln och grädda färdigt. Ca 5 min till, tills marängen fått lite färg. Skärs i sneda snitt när de svalnat.

1 kommentar:

  1. Dessa är så fantastiskt goda!!! Är så glad att jag hittade detta receptet här. Vi bakade dem när jag jobbade på ett café på Linnégatan i Göteborg för ett tiotal år sedan, och jag har tänkt på att försöka få tag på recptet igen. Fast jag använde flagad mandel ovanpå och gjorde 1½ sats maräng. Supergoda!

    SvaraRadera