torsdag 21 april 2011

Gillar du glass?

Jag med! Och jag säger bara det  - hemgjord glass, vilken grej! Det blir ju hur gott som helst! Krämigt och (ja faktiskt ännu krämigare) och alldeles underbart gott. Jag blev som sagt den lyckliga att få den glassmaskin som blev över när vi fick den i inflyttningspresent för några veckor sedan.
 
Jag har än så länge bara gjort en sort, nämligen mjölkchokladglass, men den blev så bra att jag gjorde den igen. 

Receptet kommer här: 

4 äggulor
½ dl florsocker
2 tsl vaniljsocker
-Vispas pösigt

2-3 dl vispgrädde - vispas, dock ej för hårt
100 g smält mjölkchoklad
- Blandas ihop

Rör ihop allt, starta glassmaskin och häll i smeten. Låt gå i glassmaskinen ca 30 min. Häll över i burk och förvara i frysen.

1 kommentar:

  1. Såg jättegott ut, prova med blåbär och whiskey i ,det är supergott!
    /Marina

    SvaraRadera