måndag 18 april 2011

Mjölkchokladglass med Marianne


Glassmaskinen jobbar vidare...
När jag hade lunchbesök häromdagen blev det glass till efterrätt. Den här gången med fazers mjölkchoklad med mariannesmak. Jag hade även i en hel påse med krossade mariannekarameller. Det blev smaskens det.

Det är fantastiskt vad kreativ man blir med glassmaskin. Läste ett dessertrecept i tidningen Buffe' med rabarber, kolasås och digestivekex varvat med lätt cremefraishe och insåg att det skulle bli ett fantastisk glassrecept. Fast med glasssmet istället för cremefraiche då. Men det blir en annan gång. Nu till den HÄR fantastiska glassen!

Do like this:

Vispa
5 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Smält 200 gram Fazers mjölkchoklad med Marianne
Vispa 4 dl grädde lite lätt och häll i chokladen.

Blanda ihop hela härligheten och sätt på glassmaskinen och häll i smeten.

Ta en påse Mariannekarameller och krossa dem ( jag la dem med pappret på i en påse och slog med hammare, brutal, yes)

När glassen går på sista varvet häll i karamellerna. Rör om och häll i glassmeten in i en burk och in i frysen.

På bilden har jag på lite (köpe) chokladsås...
Gotta på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar