Små söta hjärtan med rosa glasyr fick också finnas med på dopkalaset. Storebror Noah hjälpte till att baka dem och blev snabbt hans favorit på kakbordet.
ca 40 st
250 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl maizena
Glasyr:
5 dl florsocker
2 stora äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
ca 2 droppar röd karamellfärg
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker.
2. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och maizena. Knåda ihop degen och lägg i kylen i 2 timmar.
3. Ta ut degen , dela den i 2 delar och kavla ut den så att den blir 1/2 cm tjock.
4. Ta ut hjärtan med ett kakmått, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
5. Gör sedan glasyren medan de svalnar, dekorera och pudra över florsocker när de ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar