torsdag 14 april 2011

Söta hjärtkakor


Små söta hjärtan med rosa glasyr fick också finnas med på dopkalaset. Storebror Noah hjälpte till att baka dem och blev snabbt hans favorit på kakbordet.




ca 40 st

250 g smör
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl maizena

Glasyr:
5 dl florsocker
2 stora äggvitor
1 tsk pressad citronsaft
ca 2 droppar röd karamellfärg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker.
2. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och maizena. Knåda ihop degen och lägg i kylen i 2 timmar.
3. Ta ut degen , dela den i 2 delar och kavla ut den så att den blir 1/2 cm tjock.
4. Ta ut hjärtan med ett kakmått, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter.
5. Gör sedan glasyren medan de svalnar, dekorera och pudra över florsocker när de ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar