söndag 8 maj 2011

Annas skrynkelkaka


I går var jag hemma hos min vän Marie och åt en väldigt god lunchsallad tillsammans med henne och (nästan) alla i vårt lilla middagsgäng som vi har.

Anna som är en fena på att göra vackra och goda godsaker kom med en skrynkelkaka till efterrätt som var helt fantastiskt god.

Receptet glömde jag skriva ner men tror att det är ungefär såhär:

8 bitar

Tårtan av saftig, tunn sockerkaksbotten med maräng över ät mycket lättbakad i långpanna .
Delas och läggs ihop med vispgrädde och rostade mandelspån ( Om man vill )

Sockerkaka

125 g mjukt smör eller margarin
1 dl strösocker
3 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng

3 kylskåps kalla äggvitor
1 1/2 dl strösocker

Fyllning
4 dl vispgrädde
1 påse mandelspån (om man vill )

Klä en liten långpanna , 30x 40 cm med bakplåtspapper och smörj väl med smält smör.
Sätt ugnen på 175 grader . Bred ut ut mandel på folie och rosta på galler 5-8 minuter.Rör smör (smält) och socker poröst.Tillsätt gulorna blanda väl.Rör ner mjölet , väl blandat med bakpulvret , sen i med mjälken och rör till en jämn smet.
Bred ut den i pannan använd slickepott.
Vispa äggvitorna till styvt skum.Blanda i sockret och vispa ett tag till enseg maräng. Bred ut den över kaksmeten i pannan och grädda på nedesta falsen i 20-25 minuter. Låt kakan kallna och dela den mitt itu (Mitten)
Lägg ihop den med vispad grädde och jordgubbar.

Ha sen lite grädde och jordgubbar på tårtan.

Går även bra med Hallon

Den som nu tror att jag kunde lista ut receptet enbart genom att äta tårtan har tyvärr fel. Jag hittade det såklart på nätet.

Tack Anna för en god tårta!

Ha en trevlig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar