måndag 9 maj 2011

Bananmuffins med crunch - utan mjölk och ägg

Under den senaste tiden har jag provat på hur det är att inte äta mjölkprodukter, då min lilla bebis är allergisk mot mjölkprotein. Det finns hur mycket bra produkter som helst som kan ersätta den vanliga mjölken, grädden, youghurten osv - däremot är det lite mer klurigt att undvika mjölken helt i färdigrätter, såser, matbröd, kakor osv eftersom mjölkprodukter är en vanligt ingrediens där.

Att baka utan mjölkprodukter kan ju verka lönlöst, men det går fintfint faktiskt - lite nya smaker och konsistenser att uppleva bara. Så, när mannen klagade på gamla bananer i fruktkorgen i morse, så kände jag att det var läge att ta reda på hur man gör bananmuffins utan mjölk. Och jag fick till det rätt bra tycker jag. Ser ut som vanliga muffins, eller hur...;) - lovar att de är goda också!


Receptet kommer här: ca 20 st

3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
¾ dl flytande mjölkfritt margarin (typ Culinesse)
2½ dl vatten
2 st bananer

Crunch:
1½ dl havregryn
1 dl flytande mjölkfritt margarin (typ Culinesse)
1 msk socker
1 msk kanel

Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och margarinet och rör om. Rör ihop ingredienserna till crunchen. När du hällt i smeten i formarna, toppa med crunchen och grädda i 225ºC i ca 12- 15 min.

1 kommentar: