Att baka utan mjölkprodukter kan ju verka lönlöst, men det går fintfint faktiskt - lite nya smaker och konsistenser att uppleva bara. Så, när mannen klagade på gamla bananer i fruktkorgen i morse, så kände jag att det var läge att ta reda på hur man gör bananmuffins utan mjölk. Och jag fick till det rätt bra tycker jag. Ser ut som vanliga muffins, eller hur...;) - lovar att de är goda också!
Receptet kommer här: ca 20 st
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker
¾ dl flytande mjölkfritt margarin (typ Culinesse)
2½ dl vatten
2 st bananer
Crunch:
1½ dl havregryn
1 dl flytande mjölkfritt margarin (typ Culinesse)
1 msk socker
1 msk kanel
Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och margarinet och rör om. Rör ihop ingredienserna till crunchen. När du hällt i smeten i formarna, toppa med crunchen och grädda i 225ºC i ca 12- 15 min.
Detta ska jag prova nu, nattbak! :)
SvaraRadera