onsdag 25 maj 2011

Små sconesbitar till kvällsmat

Gokväll!
Jag är inne i någon slags stressperiod, tiden räcker inte till! Vad hände med våren? Helt plötsligt var det snart sommar. Denna veckan har jag också haft någon slags vårtrötthet över mig vilket inte är det mest önskvärda när man har 1000 saker på jobbet man behöver få gjort, samtidigt som det händer massa roliga saker man inte vill missa! Stress är inte bra och då är det ju extra bra att man äter ordentligt. Som de här nybakta sconesen som jag gjorde ikväll. Mums. Det blev min middag det. Kanske inte den bästa middagen, men det bästa snabb-baket. Och gott var det. Helt ok att äta bröd framför datorn ibland. Bara det inte faller i smulor i tangentbordet, det har jag fobi för...


Visste ni förresten att bakning är avstressande?
Det är i alla fall min teori :)

Just det, receptet ser ungefär ut såhär (2 stora kakor):
4 dl mjöl (jag tog hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
ca 1 tsk salt
en nypa socker
ca 2dl yoghurt (hade ingen mjölk eller fil hemma men yoghurt funkar lika bra ändå)

Låt grädda i mitten av ugnen ca 15 min på 250 grader.

Kram Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar