onsdag 22 juni 2011

En liiite nyttigare sockerkakaHäromdagen fick jag ett sånt där sjukt kaksug som kan infinna sig någon gång ibland. Egentligen är jag inte överförtjust i sockerkakor, jag gillar mest kladdiga chokladiga kakor. Hur som helst bestämde jag mig för att titta i min "hälsokokbok" och däri hittade jag den här godsaken. En sockerkaka med lite mindre socker än vanligt. Toppen tänkte jag!

Här är receptet:
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
1,5 dl mjölk
2,5 dl dinkelsikt
2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj o bröa en bakform. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Häll i smör och mjölk och blanda om. Tillsätt dinkelsikt blandat med bakpulver och kakaon. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30min. Stjälp upp kakan och svalna på galler.

Resultatet? Njaaa... sådär måste jag ärligt säga. Ni får testa själva. Jag tänker lite som såhär. Ska man göra en kaka ska man göra en riktig kaka, och ingen lätt-variant.

Men det är värt att testa det mest! Den var HELT ok.
Kram/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar