söndag 12 juni 2011

Fredagsglass och helgfrukost


I fredags kväll kom familjen Palmér över och åt middag med oss. Lovisa hjälpte mig att fixa i ordning efterätten. Vilken talang hon är måste jag säga!Det blev glass till efterätt....mycket glass blir det när man har maskin. Men nu gjorde jag lite nytt faktiskt.

Jag gjorde vaniljglass såhär.
5 äggulor
1 dl florsocker
vaniljpulver efter smak
vispa detta pösigt

2 dl grädde
2 dl 15% matlagningsgrädde
vispa detta lätt.
Blanda ihop allt, sätt på glassmaskinen och häll i smeten.

Nu till det nya!
Jag tänkte göra maränger och det började jag göra, MEN, de kom aldrig in i ugnen utan den härliga marängsmeten las direkt på glassen.

Marängsmeten gjordes såhär:
Vispa 5 äggvitor, 3 dl socker och några droppar ättiksprit vispas till hårt skum och läggs in i kulskåpet tills glassen är klar.


Jag smälte även 100gram mörkchoklad med kaffesmak och bredde på vita rån så det blev som kexchoklad. Jag bröt kexen i små bitar och la allt detta härliga på glassen och avslutade med kolasås och chokladsås.

I lördags morse åt jag och min man frukost på balkonen.
Såhär såg det ut. Jag gjorde smoothie av frysta trädgårdsbär, naturell lätt yogurt, lite russin, lite honung, fikon, linfrön och lite solrosfrön.

Det goda brödet fick vi av familjen Palmer. Tack!

1 kommentar:

  1. Tack för en god middag och finfin efterrätt! Undra om det var choklad med kaffesmak som gjorde så att jag inte kunde somna.. Mys och kärlek till er via cybervärlden!

    SvaraRadera