Den rödvitrutiga brickan passar utmärkt till några glas mousserande...
Hedvig svägerska maler mandel i mandelkvarnen som vi köpte för 10kr på loppis. Det var en trevlig loppis, billig, bra, massa fynd och sockerkaka och saft.
Den malda mandeln blandade jag i rabarbersmulpajen som jag svängde ihop
Pajen gjorde jag såhär:
10 rabarberstjälkar-skalade och hackade i ca 1 cm bitar
Värm dessa med lite råsocker och ca 0.5 dl mald mandel i en kastrull.
Lägg i en form
Smula ihop ca 100g smör, 1dl socker och mjöl efter behov och strö över.
In i ugnen med härligheten i ca 30 min på 200g.
Servera med glass eller grädde.
torsdag 9 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Alltid smaskigt med bakverk, men Ludvig är sötast och bäst, tycker morfar
SvaraRadera