onsdag 6 juli 2011

Jordgubbsrulle - även kallad stubben



Jag fortsätter med temat jordgubbar, vilket ju är högst aktuellt just nu. Den här jordgubbsstubben åts upp häromveckan på ett annat födelsedagskalas hemma hos oss - och om jag ska vara helt ärlig var den inte helt i min smak. Det är mycket ägg i smeten, så det blev mer som en chokladpannkaka än rulltårta. Gör jag den igen, skulle jag gått på en vanlig rulltårta men med samma fyllning. Om du vill testa på den mer pannkaksliknande varianten, varsågod och testa med det här:

150 g mörk choklad
2 msk vatten
6 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
75 g skivade jordgubbar

Garnering:
florsocker att pudra över
färska jordgubbar

1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smält chokladen i vatten under omrörning och låt svalna.
2. Blanda ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är ljus och skummig. Vispa ner den smälta chokladen i en tunn stråle. Sikta mjöl och kakao för sig och vänd sedan ner i smeten. Häll smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
3. Grädda i ugnen ca 200 grader i 12 minuter. Pudra ett bakplåtspapper med florsocker och stjälp upp rulltårtsbottnen, tag av papperet, strö över jordgubbsskivorna, klicka ut 3/4 av grädden och rulla ihop. Pudra med florsockret.
5. Lägg rulltårtan på ett fat och garnera med florsocker och jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar