tisdag 26 juli 2011

Otroliga kladdkakan

I bland blir kakor man bakar precis som man tänkt och lite bättre! För trots att jag är kakbloggerska så misslyckas jag titt som tätt med mina kakbak. Men inte denna gång. God som tusan och kladdig som bara den blev denna skapelse. Kanske för att jag verkligen bestämde mig för att nu tusan ska det bli en kladdig kaka. Den goda kladdkakan bakades en sommardag för nån vecka sen och åts i goda vänners lag.

Recept:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbar kant och strö med råsocker och kakao.
Smält 175 gram smör.
Vispa 4 ägg och 5 dl socker poröst.
Blanda i 3 dl mjöl, 1 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt.

Grädda kakan i ugnen i 30 minuter. Min blev suuperkladdig, men antar att det beror lite på hur djup formen är.

Ta ut och låt svalna helt innan du strör på glasyren.

Glasyr
50 gram och 100 gram god mörk choklad.

Stoppa in gobiten i kylskåpet till det är dax att servera. Gärna med en klick ( hand)vispad grädde och vinbär från trädgården.

Måste passa på att gratulera mamma Karin som fyller år idag! Grattis från kakkalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar