måndag 22 augusti 2011

Födelsedagstårta



I måndags firade vi Eriks födelsedag lite i efterskott och Ludvigs farfar Björn lite i förskott hemma hos svärföräldrarna.
Det blev kräftor till middag och födelsedagstårta till dessert. Jag bakade tårtan på mammas recept.

Detta recept har vi haft med förut här i bloggen, men det är så fantastiskt bra så det kan nämnas många gånger.

3 ägg vispas pösigt med
3 dl socker
1 dl hett vatten (droppas i när ägg och socker är uppvispade)
3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver blandas ihop och hälls i smeten

Grädda kakan i en rund klassisk tårtform i 150-175 graders ugnsvärme i ca 25 minuter. OBS: ugnen får inte öppnas under tiden kakan gräddas för då sjunker den ihop. När kakan är färdig och har svalnat, skär den i tre delar, fyll i med vad som känns gott.
Jag hade mosad banan, mosade jordgubbar, marsansås och lite vispad grädde. Jag garnerade med grädde, banan, nobless, choklad och blåbär.

Aron är redo att hugga in på tårtan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar