onsdag 17 augusti 2011

Ljusa & mörka vinbärssnitt

Så här mysigt kan det se ut när man bakar utomhus en semesterdag på sommarstugan:


Och så här blev kakfatet:


Nu minns jag ju inte riktigt vilket recept jag valde, så här någon vecka senare.......
sorry!

Jag har för mig att jag freestylade med dessa ingredienser:

150 g smör
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
(1 msk kakao i ena smeten)

Tärna kallt smör. Rör ihop alla torra ingredienser (häll kakao i hälften av mjölblandningen om man vill ha några chokladiga kakor också.) Blanda med smöret. Låt gärna degen stå i kylen i en timme. Rulla ut till längder, platta till med fingret något och fyll på med lite färska vinbär. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Om ni testar detta recept och det blir katastrof så får ni skylla på mig. Men jag tror att med lite känsla kan det bli riktigt bra. Mina kakor blev iallafall goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar