torsdag 1 september 2011

Björnbärspaj med vinbär


En kväll i somras gick jag och Noah ut på björnbärsjakt. Vi hade spanat in att det fanns massor av björnbär som växte utmed vägen upp från stranden. Efter några stora kliv upp på klippberget bredvid vägen fick vi med oss ett gäng, lagom för att kunna göra en björnbärspaj till fredagsmyset.


Pajbotten fick bli av mördeg, med recept från Leila - ingen överraskning direkt ;) Självaste fyllningen, förutom de plockade björnbären samt några vinbär från trädgården, blandade jag ihop på eget bevåg på detta sätt:

1 dl creme fraiche
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 ägg
25 g smör

Sedan fick den stanna i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader.
Voilá! Den blev väldigt god med lite vaniljsås till kan jag tipsa om.


1 kommentar:

  1. Syrran - köp en ny kamera;)

    (björnbären var goda!!)

    Puss!

    SvaraRadera