måndag 31 oktober 2011

Kola- och pecannötspajDenna paj fick stå och trängas bland flera andra fantastiska bakverk på förra helgens Oktoberfest. Just desserten var nog det enda som inte hade tyskt tema, så jag gav mig på ett Leila-recept. Leila må göra enormt läckra kakböcker, men proportioner är tyvärr inte hennes starka sida. Många är de recept som jag testat som antingen haft för mycket choklad, för mycket fyllning, för mycket topping - ja helt enkelt fel proportioner. Denna gång var det smöret som jag nog hade kunnat halvera mängden på jämfört med vad som stod i receptet. Mördegsbotten dröp av fett när jag tog ut den ur ugnen, så jag fick hälla av en del. Onödigt, speciellt nu när smör är en sån bristråvara. Kolan däremot, den var helt ljuvlig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar