måndag 10 oktober 2011

Toscapäron


Det här bjöd jag på när vi hade middag hos oss i lördags. Först blev det en höstig soppa av sötpotatis och till dessert blev det päron från mamma & passas trädgård. Mums! Jag hittade ett enkelt recept på Toscapäron i min "hälsokokbok". Kändes passade med en dessert av just päron då jag har mängder av dem hemma...

Såhär gör man toscapäron:
4 personer

50g smör
1 dl hackad mandel eller mandelspån
2 msk råsocker
1 tsk vaniljsocker
4 mogna päron

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör i en kastrull och blanda ner mandel, socker och vaniljsocker. Skala och dela päronen. Ta bort kärnhuset och lägg päronhalvorna på en plåt. Bred över mandelröran och ugnssteg i ca 20min.
Servera med en klick vispad grädde.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar