torsdag 24 november 2011

Chokladtårta med dumlefluff och hallongrädde

Dagen efter Ellas födelsedag åkte vi ner till Varberg för att fira med mormor och morfar. Dit kom också farmor och farfar och gammelfarmor Hulda. Efter middagen blev det såklart födelsedagstårta och Ellas såg ut såhär:

Tårtbotten är en chokladsockerkaka, fylld med Dumlefluff som man gör på det här sättet:

Dumlefluff:
1. Hetta upp 3 dl vispgrädde i en kastrull. Lägg sedan i 180 g Dumlekolor och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen.
2. Vispa sedan med elvisp till en fluffig kräm. Det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar den annars kan den skära sig.

Jag fyllde två bottnar med dumlefluff, överst lade jag vispad grädde blandat med hallon. TIll sist lade jag på ett vitt marspianlock och dekorerade med marsipanrosor köpta på ICA (väldigt bra tycker jag).

En god, men också väldigt söt tårta. Men inte lika söt som Ella såklart.
Mums tycker Ella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar