måndag 21 november 2011

Sockerkaka utan ägg

Det blev inga tjusiga cup-cakes. Däremot blev det ytterligare ett sockerkaksbak. Det var igår kväll, jag var uttråkad och rastlös och vad gör man då om inte ställer till med bak såklart!!! Anton hade typ inga ingredienser hemma i Stockholmslägenheten men det räckte och blev över till ett sockerkaksbak iaf. Jag som vill bli bättre på just sockerkakor, så det var ett smart drag. Inga ägg fanns det heller i kylskåpet men tro det eller ej, det går bra att baka utan ägg.

Så här fin blev min kaka:


Recept:
50 gram smör
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl mjölk eller vatten

Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret och låt det kallna lite grann. Blanda alla torra ingredienser, rör ner vattnet/mjölken och sist det smälta smöret. Rör om till en fin och jämn smet. Häll smeten i en ströbröds strödd sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45minuter. Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid. Låt svalna lite innan den vänds upp och ned.

Det här gänget blir dem lyckliga som får äta kakan upp!

3 kommentarer:

  1. Hurra hurra det här blev mitt 100:ade inlägg!

    SvaraRadera
  2. Schysst fat syrran! Jag gillar ju ugglor - fyndat på second hand eller? Kram Hedda

    SvaraRadera
  3. Fatet kommer från Antons hyreslya i Sthlm! Hon har mkt fint porslin. Kram lillsyrr

    SvaraRadera