tisdag 15 november 2011

Sockerkaka

Nu ska ni få receptet på en helt vanlig sockerkaka. Hur enkelt som helst att göra. Perfekt till kvällens tisdagsfilm!

Ugnstemperatur: 175grader
50-75g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten

Smörj och bröa en rund hålform. Smält matfettet och låt det svalna. Eller låt det ligga framme i rumstemperatur tills det är mjukt och smidigt. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 40-50minuter.

(psst! Jag hade bara farinsocker hemma så körde med det istället. Funkade lika bra. Blev lite koligare smak.)

Om jag ska vara helt ärlig så älskar jag att baka sockerkakor - de är ju så fina. Men varje gång jag har gjort dem så blir jag besviken. Tycker tyvärr inte det är den godaste kakan man kan göra, eller så har jag bara inte lyckats ännu. Vem kan tipsa om ett bra recept på en sockerkaka som inte bara är snygg, utan god också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar