onsdag 2 november 2011

Tekakor



Tekakor är kanske inte världens nyttigaste bröd, men när de är helt nygrädadde så undrar jag om de inte är världens godaste. I alla fall var dessa det. Åt nog egentligen alldeles för många, men å andra sidan är tekakorna bara färska en gång...

Tekakor, 24 st

8 dl havregryn
1 liter mjölk
150 g smör
1 msk salt
2 msk sirap
50 g jäst
2 liter vetemjöl

Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till ca 37 grader. Häll det över havregrynen och låt stå i 15 minuter. Smält smöret och blanda ner det, tillsätt salt, sirap och söndersmulad jäst. Tillsätt vetemjöl, degen ska vara ganska lös. Låt jäsa 20 min. Arbeta degen väl. Dela den i 24 bitar och forma tekakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225 grader, ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar