lördag 25 februari 2012

Nyttig fika

Hello!


Nu har mitt bakande vaknat till liv igen. För en liten stund sedan var syster Sara, Erik och lille Ludvig här och hälsade på mig och Anton. Eftersom jag blev lite inspirerad av Saras iso-muffins som hon gjorde för ett tag sedan så blev jag nyfiken att testa dem med! Sedan att det är en smal-variant i bakväg är ju kanske inte så dumt heller (muffinsen innehåller nämnligen inget tillsatt socker). Det här är det enda som behövs:

2 dl proteinpulver
6 st torkade fikon
2 st ägg
2 st äggvitor
30 st sötmandlar
40 g torkat äpple
3 tsk rapsolja


Proteinpulvret köpte jag i en hälsokostaffär och jag rekommenderar att INTE köpa proteinpulver av hampa, vilket jag gjorde. Tror att smaken blir lite mer neutral om man köper "vanligt" proteinpulver :) Sedan blev dem typ gröna, vilket iofs är ganska kul.

Gör såhär:
Mixa proteinpulver och torkade fikon. Vispa upp äggen. Hacka mandel och äpple. Rör ihop alla ingredienser och krydda med kanel. Klicka ut i muffinsformar. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar